Video

 1. Step by Step - Kršić Patricija - New York, New York
 2. Megablast - Ferjančić Lana, Sarić Laura - Hej, smetaš mi
 3. Step by Step - Ritam Džungle
 4. Megablast - Bilać Klara - Tražim sreću
 5. Step by Step - Vurušić Helena, Pišonić Dorja - Kaput

Zagrebački savez sportske rekreacije 'Sport za sve'

Premium centar


Zagrebački savez sportske rekreacije 'Sport za sve'
Zagrebački savez sportske rekreacije 'Sport za sve'

Dobrodošli, upoznajte naš centar!

5 sportsko-rekreacijskih disciplina | 1 lokacija

Naše vijesti


"Nordic walking – healthy living"

6. ožujka 2019.

"Nordic walking – healthy living"

Zagrebački savez sportske rekreacije „Sport za sve“ započeo je s provedbom projekta „Nordic walking – healthy living“ sufinanciranog od strane Europske komisije iz programa Erasmus + sport.Osim Zagrebačkog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“, koji je ujedno i nositelj projekta, u projektu sudjeluju partnerske organizacije iz Austrije i Poljske.

Projekt traje 12 mjeseci, od 01. siječnja 2019. do 31. prosinca 2019. , a ukupna vrijednost mu iznosi 48.300 eura.

Osim Zagrebačkog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“, koji je ujedno i nositelj projekta, u projektu sudjeluju partnerske organizacije iz Austrije ( Allgemeiner Sportverband Österreichs – Landesstelle Salzburg - neovisna i nepristrana sportska krovna udruga, savjetodavno i uslužno mjesto sa oko 400 članova sportskih klubova u regiji Salzburg) i Poljske (Polska federacja nordic walking – Poljski nacionalni savez nordijskog hodanja). 

Suradnici na projektu su još: Nastavni zavod za javno zdravstvo "Andrija Štampar", Hrvatski savez nordijskog hodanja i Društvo sportske rekreacije Centar.

Opći cilj projekta „Nordic walking – healthy living“ je povećanje stope sudjelovanja u nordijskom hodanju u partnerskim zemljama te poticanje mobilnosti volontera, trenera te stručnog i administrativnog osoblja neprofitnih sportskih organizacija.

Specifični ciljevi projekta su:

1. jačanje kapaciteta trenera nordijskog hodanja za razvoj i provedbu poboljšane metodologije treninga nordijskog hodanja kroz sudjelovanje u neformalnim edukativnim radionicama

2. jačanje kapaciteta administrativnog osoblja neprofitnih sportskih organizacija iz partnerskih organizacija o dobrom upravljanju sportskim udrugama i razvoju i provedbi novih inovativnih programa

3. promicanje novih programa nordijskog hodanja jačanjem, motiviranjem i edukacijom volontera koji su već uključeni u aktivnosti organizacija partnera projekta

U sklopu projektnih aktivnosti ( četiri sastanka tijekom godine ), fokus će biti na razmjeni informacija i primjena dobre prakse, te razvoju novih metodologija treninga, primjena aktivnosti u ZUTA programima ( Zdravstveno usmjerena tjelesna aktivnost ), razrada marketing plana. To će rezultirati objavljivanjem Priručnika za obuku stručnih kadrova koji će se sastojati od prezentacija / preporuka svih uključenih stručnjaka.

Projekt predviđa razmjenu trenera / instruktora nordijskog hodanja kroz organiziranje radionica za razmjenu najbolje prakse, što je vrlo važno jer naše stanovništvo još uvijek u velikoj mjeri nije svjesno koristi od ove rekreativne aktivnosti. Time ćemo omogućiti razvoj mreže između partnerskih organizacija te povećati svijest javnosti o svim prednostima nordijskog hodanja kao sportsko - rekreativne aktivnosti i u zdravstveno preventivnom pogledu ( prikladna je za sve generacije, osobito za osobe srednje i starije dobi, socijalno prihvatljiva, nije potrebno prethodno iskustvo u bavljenju sportom i najvažnije djeluje na poboljšanje i očuvanje zdravlja ljudi.).

Osim toga, projekt također ima za cilj povećati sposobnost partnerskih organizacija da djeluju na transnacionalnoj razini, razmjenjuju primjere dobre prakse kako dobrim upravljanjem sportskih organizacija na svima razinama ( državnim i lokalnim razinama ) , mogu dovesti do popularizacije aktivnosti ( povećanje broja klubova i osoba koje se bave ovom aktivnošću).

U subotu 26.01.2019. u prostorijama Saveza, održao se prvi sastanak sa partnerima, Kick Off Meeting. Na sastanku su sudjelovali predstavnici partnera iz Austrije i Poljske, kao i suradnici iz Hrvatske. Cilj prvog sastanka je bio upoznati partnere i njihove organizacije, predstaviti im Managment plan i objasniti njihove zadaće na projektu. Nakon uspješne organizacije, sljedeći sastanak je u Poljskoj, u ožujku.

Galerija slika

Valentina Novosel, koordinator projekta

Naše ostale vijestiKontaktirajte nas!


 1. Trešnjevka, Savska cesta 137, 3. kat
  10 000 Zagreb
  01 6431 022
  01 6431 023
  01 6431 047

Pošaljite nam poruku!


+ Pogledaj kompletnu listu sportova

Move Week 2015 / NowWeMove

Rekreacija.hr ključni Move agent 2015.
 1. „Roses Open“ – mjesto gdje se okupljaju svi zaljubljenici u odbojku na pijesku

  „Roses Open“ – mjesto gdje se okupljaju svi zaljubljenici u odbojku na pijesku

 2. Roses Open 2016.

  Roses Open 2016.

 1. Tema broja:

  Kettlebell

 2. Stručni članak:

  Trening s girjama

 3. Što vam je potrebno:

  Oprema za trening

 4. Gdje vježbati:

  Kettlebell Klub Sparta

Video

 1. Step by Step - Kršić Patricija - New York, New York
 2. Megablast - Ferjančić Lana, Sarić Laura - Hej, smetaš mi
 3. Step by Step - Ritam Džungle
 4. Megablast - Bilać Klara - Tražim sreću
 5. Step by Step - Vurušić Helena, Pišonić Dorja - Kaput

Rekreacija.hr Vijesti

 1. Svjetski dan Tai chi chuana i chi kunga
 2. Novosti iz Medosporta
 3. #yogazamene niz
 4. "Nordic walking – healthy living"
 5. Baci oko na Čačkalicu!
 6. Sretna Nova 2019!
 7. Sretan i blagoslovljen Božić!
 8. Zimski dječji kamp Medosport
 9. Za sve koji vole ples, glazbu i dobar ritam
 10. Sportske povrede